Diş Tedavisinde Sedasyon Yöntemi

Derin Sedasyon Nedir

Diş Tedavisinde Sedasyon Yöntemi

Sedasyon Yöntemi, pek çok insan için kaygı sebebidir. Bazılarımız bu kaygıyla başa çıkabilse de bazılarımız için rutin diş kontrolü bile korku filmlerini çağrıştırabilir. Yoğun kaygı bozukluğu veya diş tedavisi fobisi yaşayan danışanlar, sedasyon yöntemini tercih edebilir.

Bugünkü yazımızda size, diş tedavisinde sedasyon yöntemleri ve tercih sebeplerini kısaca anlatacağız.

Diş Hekimliğinde Sedasyon Yöntemi Nedir?

Sedasyon, yetişkinlerde tam bir bilinç kaybı yaşamadan, acıya karşı duyarsızlık yaşama halini anlatan bir terimdir. Diş hekimliğinde sedasyon uygulamaları, diş tedavisi prosedürleri sırasında daha sakin ve rahatlamış hissetmenize yardımcı olur. Sedasyon uygulamalarında genel anesteziden farklı olarak yetişkin hastada, hastanın bilinci açıktır, yüksek sesli uyaranlara cevap verebilir, ancak ağrı ile ilgili hiçbir şeyi kaydedemez.

Çocuklar da dahil olmak üzere her yaştan insan sedasyon yöntemi ile diş hekimliği hizmetlerinden yararlanabilir. Diş hekimleri genellikle bu seçeneği şu durumlarda önerir:

  • Yoğun Dişçiye gitme korkusu.
  • Aşırı öğürme refleksi.
  • İğne korkusu
  • Aşırı diş hassasiyeti.
  • Dişçi koltuğundayken klostrofobi hissi.
  • Lokal anesteziye duyarlılığın azalması.
  • Özel ihtiyaçları olan hastalar (fiziksel, bilişsel veya davranışsal bozukluklar)
  • Gereğinden fazla büyümüş dil

Sedasyon Yöntemi ve Genel Anestezi?

Bazı durumlarda, özellikle hastanın yoğun ve çoklu diş tedavisi ihtiyacında, genel anestezi tercih edilebilir. Örneğin, özel ihtiyaçları olan yetişkinleri tedavi ederken genel anestezi gerekebilir. Diş hekimliği uygulamalarında özellikle işlem uzun sürecekse ya da ciddi bir cerrahi işlem varsa genel anestezi tedavi için tercih edilen yöntemdir. Sedasyon Yöntemi daha kısa süreli ve daha az riskli durumlarda, üstelik üst solunum yolu ile ilgili herhangi bir problem olmayan hastada tercih edilir.

Genel anestezi ile diş tedavisi, anestezi uzmanı gözetiminde ve yetkili ağız diş sağlığı merkezleri ve/veya hastanelerde gerçekleştirilebilir.

Diş Tedavisinde Sedasyon Uygulamaları Nasıl Gerçekleştirilir?

Diş tedavinizin sedasyon ile gerçekleştirilmesine karar verilmesi durumunda, diş hekiminiz sağlık geçmişiniz ve kullandığınız ilaçlarla ilgili bilgileri sizden isteyecektir. Bazı durumlarda, genel kan ve idrar tahlilleri de istenebilir. Sağlık durumunuzla ilgili gerekli tüm bilgiler toplandıktan sonra, diş hekiminiz özel ihtiyaçlarınıza göre sedasyon önerilerinde bulunacaktır.

Sedasyon ile Diş Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Diş hekiminiz, konusunda yetkin bir anestezi uzmanının olduğu ekip ile, sedasyon prosedürüne uygun bir yerde Sedasyon Yöntemi altında diş tedavisi uygulamalıdır. Sedasyonda kullanılan ilaçlar etkisini gösterdikten sonra, hekiminiz dişlerinizi ve diş etlerinizi uyuşturmak için lokal anestezi uygulamasını gerçekleştirir.

Sedasyon ile diş tedavisi sonrası, tam olarak kendinize gelmeniz biraz zaman alacaktır. Bu nedenle tedavi sonrası size refakat etmesi için bir arkadaşınız veya aile üyenizle kliniğe gelmeniz önerilmektedir.

Sedasyon ile diş tedavisi, tüm sedasyon uygulamalarında olduğu gibi bazı riskler barındırır. Bu nedenle sedasyon, alanında uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır. Sedasyon ile diş tedavisini tercih ettiğiniz takdirde, diş hekiminize sedasyon uygulamalarının kim tarafından uygulanacağını sorunuz.

Diş tedavileriyle ilgili fobi yaşıyor ve sedasyon ile diş tedavisi hakkında bilgi almak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Sedasyon Yöntemi, Sedasyon, sedasyon diş tedavisi, Sedasyon ve anestestezi, sedasyon ile diş tedavisi fiyatları, sedasyon fiyatları, sedasyon öncesi hazırlık, ankara sedasyon, sedasyon nedir, sedasyon nasıl yapılır, sedasyon zararları, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, sedasyon yorumları, ankara en iyi diş hekimi, diş çekimi sonrası, uyanıkken diş sıkma neden olur

WHATSAPP DESTEK