Diş Tedavisinde Sedasyon

dis-tedavisinde-sedasyon

Diş Tedavisinde Sedasyon

Diş Tedavisinde Sedasyon, anestezi uzmanı hekim tarafından sedatif ilaçlar ile uygulanan ve hastanın solunumunun normal şekilde devam ettiği kontrollü uyku hali yaratılması işlemidir. Günümüzde sedasyon, diş tedavilerinde sıklıkla başvurulan bir anestezi yöntemi haline gelmiştir.

Diş tedavileri kimi bireylerde korku, kaygı ve mide bulantısı yaşanmasına sebep olabilmektedir. Bunun yanı sıra diş tedavileri çocuklarda sıklıkla korku ve kaygı uyandırmakta ve çocukların zihninde “dişçi koltuğu” korkusu oluşmaktadır. Ayrıca, özel gereksinimi olan yani zihinsel engelli bireyler için de diş tedavisi sorunlu bir süreç olmaktadır.

Diş tedavisinde sedasyon, hem buna gereksinim duyan yetişkinlerde hem çocuklarda hem de zihinsel engelli bireylerde güvenle uygulanan bir yöntemdir. Sedasyon uygulaması, anestezi hekimi ve ekibi ile beraber diş hekiminin çalışma sistemine uyumlu merkez ve hastanelerde yapılır.

Sedasyon İle Diş Tedavisi

Sedasyon damar, ağız veya soluma yolu ile uygulanabilir. Sedasyon yetişkinlere genellikle damar yolu ile verilen ilaçlarla uygulanmakta olup, çocuklarda damar yolu işlemlerinden önce çocuğu korkutmamak için maske ile gaz solutma şeklinde de başlanabilir.

Ardından damar yolundan ilaç verilerek devam edilir. Kişiye uygulanan sedasyonun derecesi yani kişinin uyku ve bilinç halinin düzeyi, uygulanan ilaçların dozunun düzenlenmesiyle belirlenebilir.

Sedasyon uygulanan kişi kontrollü bir uyku haline geçer. Bunun yanı sıra kişi, sedasyonun etkisi ile geçtiği uyku hali sonucunda kendisine uygulanan diş tedavisi dolayısıyla hiçbir korku ve kaygı hissetmez, tedavinin detaylarını hatırlamayacağı bir süreç yaşar.

Diş Tedavisinde Sedasyon Uygulaması

Sedasyon uygulaması altında tamamlanan diş tedavisi süreçlerinde ağrı ve endişe hissedilmediği için hem hasta hem de hekim açısından son derece konforlu bir tedavi süreci gerçekleşir.

Sedasyon altında diş tedavisi tamamlanan çocuk hastalarda diş hekimi korkusu gelişmez zira çocuk hasta tedavi sürecini hissetmez ve hatırlamaz. Zihinsel engelli bireyler de sedasyon altında tamamlanan tedavi sürecinde ağrı veya kaygı hissetmekten uzak, konforlu bir tedavi süreci geçirirler.

Sedasyon Öncesi Hazırlık

Sedasyon hem ağrı ve mide bulantısı hissedilmemesi bakımından fiziksel, hem de korku ve kaygı hissedilmemesi bakımından psikolojik anlamda çok avantajlı ve konforlu bir uygulamadır.

Sedasyon süresi, uygulanacak diş tedavisinin süresine uygun olarak belirlenir. Sedasyon altında diş tedavisinin tamamlanmasından çok kısa bir süre sonra hastanın klinikten ayrılarak evine gidebilmesi de sedasyonun avantajları arasındadır. Sedasyonun, uygulanması için gerekli olan donanıma sahip bir klinikte uzman anestezi hekimi tarafından uygulanması gerektiği unutulmamalıdır.

Benzer yazı: Diş Tedavisi Sedasyon İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Diş Tedavisinde Sedasyon, Sedasyon, sedasyon diş tedavisi, sedasyon ile diş tedavisi fiyatları, sedasyon fiyatları, sedasyon öncesi hazırlık, ankara sedasyon, sedasyon nedir, sedasyon nasıl yapılır, sedasyon zararları, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, sedasyon yorumları, ankara en iyi diş hekimi, diş çekimi sonrası, uyanıkken diş sıkma neden olur

WHATSAPP DESTEK