Zirkonyum ve Porselen Uygulamaları

Zirkonyum ve Porselen Uygulamaları

Zirkonyum ve Porselen Uygulamaları doğal dişlere benzer estetik beklentiler ile birlikte ağız içinde özellikle ön bölgelerde kullanılan materyallerin de estetik olmasına özen gösterilmeye başlanmıştır. Uzun yıllardır kullanılan metal destekli porselenler sistemlerde ışık geçirgenliğinin olmamasından kaynaklanan doğal görünümün sağlanamaması ve zaman zaman kişide alerjik vakalara neden olması ile beraber zamanla diş etlerinde grileşmelere neden olmalarından dolayı yeni alternatifler aranmaya başlanılmıştır.

Zirkonyum Diş Kaplaması Ne Demektir?

Beyaz renginden, ışık geçirgenliğinden ve dayanıklılığından dolayı, diş tedavilerinde estetik protez tedavilerine olanak sağlayan zirkonyum ve porselen uygulamaları diş hekimliğinde metal üstü porselenden sonra çığır açan bir kaplama çeşididir.

Zirkonyum Kaplama Aşamaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

  • Diş preparasyonu sırasında herhangi bir ağrı sızı hissedilmesin diye lokal anestezi yapılır.
  • Kaplama yapılacak olan dişler ufaltılır ve hassas ölçü alınır.
  • Dişler kesilip ölçü alındıktan hemen sonra geçici diş koltuktan kalmadan hazırlanır ve geçici olarak yapıştırılır.
  • Kesilmeyen dişler referans alınarak zirkonyum renkleri seçilir.
  • 3-5 gün sonra zirkonyum kaplamanız gelmiş olur ve gelen gerçek dişiniz genellikle geçici olarak yapıştırılır. Daimi olarak yapıştırılmamasının sebebi bir sorun olduğu zaman hızlı bir şekilde müdahale edebilmektir.
  • Kullanımda sorun yoksa 4-7 gün sonra daimi olarak yapıştırılır.
  • 6 ayda 1 kontrole gelinir. Kaplamalarınızı uzun süre kullanmak için yapılması gerekenleri yakın zamanda burada yazacağız.

Neden Zirkonyum Diş Kaplama? Avantajları nelerdir?

Zirkonyum diş kaplamalarının ışık geçirgenliği doğal dişimize çok yakın olduğundan dolayı doğal bir görüntü sağlar ve çok belli olmaz.
Diş etleriyle uyumu geleneksel metal üstü porselenlere göre çok iyidir. Metal üstü porselenler diş etilerinde morumsu biz görüntüye sebep olabilirken zirkonyumda böyle bir durum söz konusu değildir.
Özellikle ön bölge dişlerinizi yaptırırken zirkonyum yaptırmamız, doğal dişlere en yakın görünümü elde etmenizi sağlayacağı için, zirkonyum diş kaplamaları tercih edilebilir.
Biyolojik olarak daha uyumludur. Bazı hastalarımızda metal alt yapılı porselen kaplamalara karşı alerji oluşabilmektedir. Bu gibi durumlarda zirkonyum kaplamalar ilk tercih olmalıdır.
Zirkonyum yapılacak olan dişten daha az diş dokusu kesilir. Çünkü geleneksel metal üstü porselenlerde, metalden yansıyacak olan grimsi görüntüyü azaltabilmek ve daha doğal bir görüntü sağlamak için diş dokusu daha fazla kesilir.
Estetik kaplama yapılacak olan dişlerde daha az kesim yapıldığı için ayrıca sıcak soğuk hassasiyetin de daha az olması beklenir.
Tek diş kaplama yapılacak ise, doğal dişlere olan benzerliğinden dolayı ayırt edilemeyeceği için zirkonyum diş yapılması daha uygun olur.

Porselen Uygulamaları ve Tedavileri

Büyük çürükler, kırıklar gibi aşırı madde kaybı olan dişlerde diş bütünlüğünü korumak amacı ile yapılan kaplamalardır. Dişlerdeki renk bozuklukları, dişler arası boşlukların kapatılması, diş eksikliği nedeniyle köprü yapmak, estetik yapmak veya dişlerin konumlandırmasını değiştirmek amaçlı yapılan diş uygulamalarıdır. Dişlerin yüzeylerinin 1 ila 2 mm veya daha fazla alınarak yerlerine seramik restorasyonların kullanılması işlemidir. diş kavsinin dışında kalan dişlerin hizalanması ya da kendi dişlerinin görünümünden memnun olmayan hastaların tedavisinde kullanılan çözüm yollarından biridir.

 

Zirkonyum ve Porselen Uygulamaları, Zirkonyum ve Porselen Ankara, Ankara Zirkonyum ve Porselen Uygulamaları, Porselen ve zirkonyum arasındaki fiyat farkı, Zirkonyum mu porselen mi, Zirkonyum ve porselen nasıl ayırt edilir, Zirkonyum mu porselen mi pahalı, İmplant üzerine zirkonyum mu porselen mi, Porselen zirkonyum diş fiyatları, zirkonyum diş nasıl anlaşılır, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, Genç Yaşta Diş Çürümesi, ankara en iyi diş hekimi, ankara en iyi diş hekimi, diş çekimi sonrası, derin sedasyon nedir, uyanıkken diş sıkma neden olur, ağız ve diş sağlığı, diş sıkma neden olur, Anestezi ile Diş Tedavisi

WHATSAPP DESTEK