Diş Protezleri

Diş Protezleri

Diş Protezleri; hastaların talep ve beklentilerine, hastanın yaşına,  bunun yanında diş ve çene yapısının durumuna göre çeşitlilik gösterir. Protez uygulamaları; sabit protezler, total protezler, parsiyel protezler, hassas tutuculu protezler ve implant üstü protezler şeklindedir.

Sabit Protezler

Yeterli sayıda destek dişin bulunduğu durumlarda bu tip protezler uygulanabilir.  Bunun yanı sıra dolgu ile tedavi edilemeyecek kadar harap olmuş dişler varlığında kron (kaplama) denilen sabit protezler yapılabilir. Hastanın estetik beklentisine göre yapılan gülüş tasarımlarında da sabit protezlerden yararlanılır. Sabit protezler dişlere kron-köprü şeklinde yapıştırılır ve hastalar istedikleri zaman çıkarıp takamazlar.

Sabit protez yapımında; metal destekli porselen (seramik) Zirkonyum, Metal desteksiz (e-max) porselen kullanılmaktadır.

Total Protezler (tam protezler)

Hastaların ağzında hiç diş kalmadığı durumlarda uygulanan, hastaların çıkarıp takabilecekleri, alt-üst olarak iki parçadan oluşan hareketli protezlerdir.

Hareketli Protezler

Sabit protez yapılabilecek kadar yeterli diş olmadığında yapılan takılıp çıkartılabilen protezlerdir. Modern protez, klasik protez, iskelet bölümlü protez gibi farklı isimleri vardır.

Hassas Tutuculu Protezler

Hareketli protez türüdür.  Fakat hastanın hareketli protezlerde bulunan kanca vb metal görünümü istemeyen hastalarımız için yaptığımız estetik görünümlü protezlerdir. Çıtçıtlı protez olarak da bilinir.

İmplant Üstü Protezler

İmplant uygulamasından sonra yapılan protezlerdir. Hareketli, sabit veya hibrit olarak isimlendirilen (hekimin çıkarabildiği hastanın sabit protez olarak kullandığı) protezlerdir.

 

Diş Protezleri, protez diş, sabit protez diş, diş ankara, diş protezi fiyatları, protez diş türleri, diş protez tipleri, protez diş çeşitleri, dentart, sedasyon, bahçelievler diş kliniği, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, Genç Yaşta Diş Çürümesi, ankara en iyi diş hekimi, ankara en iyi diş hekimi, diş çekimi sonrası, derin sedasyon nedir, uyanıkken diş sıkma neden olur, ağız ve diş sağlığı, diş sıkma neden olur, Anestezi ile Diş Tedavisi

WHATSAPP DESTEK