Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi, yetişkin olmayan insanlarda 28, yetişkin olanlarda 32 adet bulunan dişler üç farklı oluşumdan ibarettir. Kesici dişler, köpek dişleri ve azı dişleri. Ayrıca çocuklarda ilk çıkan ve 5-6 yaşlarına kadar ağızda kalan dişlere de süt dişleri adı verilir. Dişler işlevsel olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz organlar arasındadır. Bu yüzden dişlerimizi bakımlı tutmak önemlidir.

Endodonti (Kanal Tedavisi) Nedir?

Kanal tedavisi olarak bilinen (Endodonti) sinirin (Pulpa) kendini tamir edemeyecek şekilde hasar gördüğü durumlarda uygulanan bir tedavi şeklidir. Pulpa dişin en iç kısmında bulunan dişin gelişiminden, beslenmesinden ve savunmasından sorumlu, dişe canlılık veren dokudur. Genellikle kırık dişlerde veya derin çürüklerde bakteriler pulpanın iltihaplanmasına yol açar.

İltihaplı veya hasar görmüş sinir çıkarılmazsa diş ve çevresindeki dokularda enfeksiyona neden olur ve diş kaybedilir. Pulpa dokusunun çıkartılarak kanal boşluğunun temizlenmesi, şekillendirilmesi ve doku dostu kanal tedavi dolgu maddeleri ile doldurulması gerekir. Bu işlemler bütünü, kanal tedavisi olarak tanımlanır.

Dişe son şansını veren bir tedavi yöntemi olan kanal tedavisi uygulanmış bir diş ömür boyu kullanılabilir.

Pulpa Dokusu – Kanal Tedavi

Pulpa hasarının en genel sebepleri şunlardır:

  • Çatlak diş
  • Derin çürük
  • Geçmişte veya yakın zamanda dişe ciddi darbe gibi nedenlerle dişte hasar.

Pulpa enfeksiyon kaptığında veya öldüğünde, tedavi edilmediği takdirde, dişin kökünde, çene kemiği içinde abse oluşturan irin birikebilir. Abse, dişi çevreleyen kemiği yok ederek ağrıya neden olabilir.

 

Kanal Tedavisi, kanal tedavisi nedir, ankara kanal tedavisi, kanal tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler, dentart, ankara diş hekimleri, ankara diş tedavisi, sedasyon, diş kliniği, bahçelievler diş kliniği, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, Genç Yaşta Diş Çürümesi, ankara en iyi diş hekimi, ankara en iyi diş hekimi, diş çekimi sonrası, derin sedasyon nedir, uyanıkken diş sıkma neden olur, ağız ve diş sağlığı, diş sıkma neden olur, Anestezi ile Diş Tedavisi

WHATSAPP DESTEK