Flor Uygulaması
Flor Uygulaması diş çürüğünün kontrol altında tutulması veya önlenebilmesi amacıyla uygulanan koruyucu diş hekimliği uygulamalarından biridir.
Günümüzde florun diş çürüğünü önleme mekanizmasının gelişen diş dokularının yapısına sistemik yolla girmesi şeklinde değildir. Dişlere temas yoluyla diş yüzeyinde ve plakta flor rezervuarı oluşturmak şeklinde gerçekleştiği kabul edilmektedir.
– Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ),
– Dünya Diş hekimleri Birliği (FDI),
– Avrupa Pediatrik Diş hekimliği Birliği (EAPD)
– Amerikan Pediatrik Diş hekimliği Birliği (AAPD)
Dişe Flor Uygulaması Zararlı Mıdır?
Diş çürüğünün azaltılmasında günde 2 kere diş hekiminin önerdiği miktarda florlu diş macunu ile dişlerin fırçalanmasının çürüğün azaltılmasında etkili olmaktadır. Diş hekimi tarafından 6 ayda bir uygulanan Flor Uygulaması da çürük oluşumunu engellemede etkili olduğunu bildirmişlerdir.
Florun topikal olarak diş hekimi tarafında diş yüzeylerine yüksek çürük riski olan hastalarda 3 ayda bir, orta dereceli risk gruplarında ise 6 ayda bir uygulanması önerilmektedir.
Diş Hekimi Tarafından Klinikte Flor Uygulaması
Dişler hava ile kurutulur ve bir fırça yardımı ile flor diş yüzeylerine sürülür. Fazla flor ve tükürük bir tükürük emici yardımıyla toplanır. Flor Uygulaması sonrası hastaya 1 saat herhangi bir şey yememesi ve içmemesi, ağzını suyla çalkalamaması önerilmektedir.
Flor Uygulaması, flor uygulamaları, dişe flor uygulaması, flor uygulaması zararlı mı, flor uygulaması fiyat, ankara diş tedavisi, bahçelievler diş hekimi, sedasyon, dentart, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, ankara en iyi diş hekimi, diş çekimi sonrası