Genel Anestezi Altında Diş Çekimi

Genel Anestezi Altında Diş Çekimi

Genel Anestezi Altında Diş Çekimi

Diş çekimi, diş muayenehanelerinde hemen her gün gerçekleştirilen en yaygın ve en basit cerrahi işlemlerden biridir. Pek çok hasta için için endişe verici bir deneyim olabilir. Diş çekimi, genellikle son çare olarak düşünülmelidir ve öncesinde diş hekimi ile kapsamlı bir görüşme yapılmalıdır. Diş sağlığınızın korunması ve çürümüş, hasar görmüş veya enfekte olmuş bir dişin diğerlerine zarar vermemesi adına düzenli diş kontrolleri önemlidir. Yine de çeşitli durumlar ve problemler nedeniyle diş çekim işlemi kaçınılmaz olabilir. Diş çekimini gerektiren başlıca diş sorunları şöyle sıralanabilir:

  • Diş çürükleri, diş minesinin zamanla bakteriler tarafından parçalanması sonucu oluşan zararlı bir durumdur. Çürükler, hızla ilerleyerek dişi olumsuz etkileyebilir ve dişin yapısını ciddi şekilde zayıflatabilir. Eğer çürükler erken evrede tespit ve tedavi edilmezse, ilerleyen aşamalarda diş çekimi gerekebilir. Tehlikeli bakterilerin yayılmasını önlemek için enfekte dişlerin çıkarılması gerekir.
  • Kazalar, darbeler veya diş sıkma gibi aşırı kuvvet uygulanan durumlar, dişlerde kırılmalara veya hasarlara neden olabilir. Bu durumlar sonucu diş tamamen iyileştirilemeyecek kadar zarar görmüşse hasarlı dişin çekimi gerekebilir.
  • Diş eti hastalıkları, diş etlerini etkileyen ve dişleri destekleyen dokuları zayıflatan sorunlardır. Ciddi diş eti hastalıkları, dişleri çevreleyen dokuların ve kemiğimin zayıflamasına yol açabilir ve sonuç olarak dişlerin gevşemesine veya kaybedilmesine sebep olabilir.
  • Bazen, dişlerin sıkışık yerleşimi veya ağızda yeterli yer olmaması durumunda ortodontik sorunlar oluşabilir. Diş eksikliği veya sıkışık dişler, çene yapısının bozulmasına sebep olur ve diğer dişlerin pozisyonunu etkileyebilir. Bu durumda diş çekimi gerekli olabilir.
  • Dişte enfeksiyon veya apse oluşumu, hastada ağrı, şişlik ve ciddi rahatsızlık gibi semptomlara neden olabilir. Bu durumda, enfeksiyonun yayılmasını engellemek ve diğer dişleri korumak için diş çekimi gerekebilir.
  • Ortodontik tedavi planlaması sırasında, bazen dişlerin çekilmesi gerekebilir. Bu, dişlerin uygun bir şekilde hizalanmasını ve düzenlenmesini sağlamak için yapılan planlı bir işlemdir.
  • Yirmi yaş dişleri de çekim gerektiren sorunlardan biridir.

Diş Tedavisi

Bir hastanın gerekli diş tedavisini gerçekleştirmek için anestezi uzmanı ve hastane ortamı ile koordinasyonu gerektiren nadir durumlar vardır. Bu nadir durumlarda, hasta olan kişinin tedavi sırasında ağrı hissetmemesi ve diş hekiminin rahat hareket edebilmesi için genel anestezi uygulaması yapılır. Genel anestezi, bir cerrahi prosedür sırasında hastanın bilincini kaybettiği ve ağrı hissetmediği bir durumdur. Bu anestezi türü, konusunda yetkin anestezi uzmanları ve ekibi tarafından uygulanır.

Hasta tamamen uyur. Genel anestezinin tercih edildiği durumlar:

  • Özellikle çene cerrahisi gerektiren veya komplike durumlar söz konusu olduğunda genel anestezi tercih edilebilir.
  • Diş tedavileri veya çekimleri konusunda aşırı stres yaşayan hastalar için genel anestezi, hem hasta hem de hekim açısından rahat bir deneyim sağlayabilir.
  • Zihinsel veya fiziksel özel ihtiyaçları olan hastaların konforlu bir tedavi süreci geçirmesi için genel anestezi tercih edilebilir.
  • Genel anestezi altında yapılan bir diğer çekim işlemi ise 20 yaş dişi çekimidir. Özellikle ağzın dar olduğu ve cerrahi işlemin gerçekleştirilmesinin zor olduğu durumlarda genel anesteziye başvurulur. Örneğim gömülü ve kemikle üstü kapanmış 20 yaş dişi çekilecek hastanın çok ağrı hissetmemesi için, çekim sırasında genel anestezi uygulanabilir. Ya da çeneyi ilgilendiren ileri düzey ameliyat durumlarında genel anestezi mutlaka gerekebilir.

Diş Sağlığı Polikliniği

Genel anesteziyi yalnızca anestezi doktorları (tıbbi uzman) gerçekleştirir. Genel anestezi altında diş tedavisi, normal anesteziden farklı olarak kişinin tamamen uyuşturulması yani uyutulmasıyla mümkündür. Genel anestezi uygulanmasıyla hastanın sinir sistemi baskılanır ve ağrı, beyin tarafından hissedilmez. Genel anestezi altında yapılan tedavi sırasında, hastanın kaslarının gevşemesi ve sinirlerinde uyuşukluk oluşması nedeniyle tüm işlemler hasta için çok daha konforlu bir şekilde ve kısa sürede gerçekleştirilebilir.

Genel anestezi altında diş tedavileri ve çekimi, bu alanda tecrübeli doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Ankara Bahçelievler Dent Art Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, çeşitli diş hastalıklarını başarıyla tedavi eden uzman hekimlerden oluşmaktadır. Tedaviye ihtiyaç duyduğunuz her türlü probleminizde olduğu gibi, genel anestezi altında diş çekimi için de gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Kliniğimizdeki uzman hekim kadromuz ve çalışanlarımız, tüm hastalarının konforu için kliniğe geldikleri ilk andan başlayarak gerekli özeni ve titizliği gösterir, tüm tedavilerini profesyonelce gerçekleştirirler.

 

Genel Anestezi, dentart, diş sıkma, diş hekimi, sedasyonla diş tedavisi, dentart diş kliniği, diş kliniği ankara, bahçelievler diş kliniği, sedasyon, diş tedavisi, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, sedasyon yorumları, ankara en iyi diş hekimi, diş çekimi sonrası, uyanıkken diş sıkma neden olur

WHATSAPP DESTEK