Uyutarak Diş Tedavisi

Uyutarak Diş Tedavisi

Uyutarak Diş Tedavisi

Uyutarak diş tedavisi yapılması planlanan hastalar, kaygı ve korku düzeyi çok yüksek olan veya diş tedavisi esnasında yoğun mide bulantısı ve öğürme refleksi geliştirebilen yetişkin hastalar olabildiği gibi çocuk hastalar ile zihinsel engelli hastalar da olabilmektedir.

Ağız ve diş sağlığı tedavileri genel olarak lokal anestezi ile yani yalnızca işlem yapılacak olan bölgenin uyuşturularak ağrıya duyarsız hale getirilmesi ile gerçekleştirilmekte ise de günümüzde gerekli görülen hallerde hasta uyutularak da tamamlanabilmektedir.

Sedasyon – Uyutarak Diş Tedavisi

Çocuk hastalar ile engelli hastaların ağız ve diş sağlığı tedavilerinde uyutarak diş tedavisi sayesinde tedavi süreci hem hasta hem de diş hekimi açısından rahat ve konforlu bir şekilde tamamlanmaktadır. Zira hem çocuk hem de engelli hastaların diş tedavisi esnasında diş hekimi ile işbirliği yapması mümkün olmadığından bu hastaların tedavilerinin uyutarak gerçekleştirilmesi hekim açısından oldukça rahat, hızlı ve konforlu olmaktadır. Çocuk ve engelli hastalar açısından da uyutarak diş tedavisi, kendilerinde korku ve kaygı gelişmesinin ve ani reflekslerin önüne geçilmesi noktalarında oldukça gereklidir.

Burada uyutmaktan kasıt, sedasyonun bir türü olan derin sedasyon veya genel anestezi uygulamalarıdır. Derin sedasyon ile diş tedavisinde hasta, anestezi uzmanı hekim tarafından uygulanan sedatif ilaçlar vasıtasıyla kontrollü uyku haline geçmektedir. Derin sedasyonda hastanın solunumu baskılanmaz, normaldir. Derin sedasyon, hastanın diş tedavisi süresince uyutulduğu, hiçbir şey hissetmediği ve sonrasında hatırlamadığı bir uygulamadır. Derin sedasyon uygulanan hasta uyku halinde olduğundan diş hekimi ile diyoloğa giremez ve komutlara cevap veremez. Derin sedasyon ile diş tedavisi tamamlandıktan sonra hasta uyandırılır ve kısa bir süre kontrol altında tutulması akabinde evine gidebilir.

Genel Anestezi İle Diş Tedavisi

Bir diğer uyutarak diş tedavisi türü ise genel anestezi altında diş tedavisi yapılmasıdır. Genel anestezi altında diş tedavisinde, hasta tedavi süresince uyur. Anestezi uzmanı hekim tarafından uygulanan anestezi ilaçları ile gerçekleştirilen genel anestezide hastanın kaslarının gevşemesi söz konusu olur, solunumu baskılanır, hastanın bilinci yerinde olmaz ve hasta ağrıya duyarsızlaşır. Bu şekilde hasta, diş tedavisi tamamlanıncaya kadar uyur, hiçbir şey hissetmez ve sonrasında tedaviye dair hiçbir şey hatırlamaz.

Hem sedasyon hem de genel anestezi altında diş tedavileri son zamanlarda sıklıkla uygulanan, güvenilir tedavi yöntemleridir. Ağız ve diş tedavilerinde hangi hastaya hangi tedavinin hangi tür anestezi altında uygulanacağı, hastanın detaylı muayenesi sonrasında yapılan tetkikler de değerlendirilerek diş hekimi tarafından belirlenmelidir.

Sedasyon Diş Tedavisi ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uyutarak Diş Tedavisi, Sedasyon, sedasyon diş tedavisi, sedasyon ile diş tedavisi fiyatları, sedasyon fiyatları, sedasyon öncesi hazırlık, ankara sedasyon, sedasyon nedir, sedasyon nasıl yapılır, sedasyon zararları, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, sedasyon yorumları, ankara en iyi diş hekimi, diş çekimi sonrası, uyanıkken diş sıkma neden olur

WHATSAPP DESTEK